Les candidatures populars i alternatives del Vallès fan una crida conjunta a aturar el “macroprojecte” del 4t Cinturó

Les candidatures populars i alternatives del Vallès Crida per Sabadell, Guanyem Cerdanyola i les CUP de diverses localitats vallesanes han denunciat que la infraestructura representa una aposta “anticlimàtica” i “caduca”

Les candidatures del Vallès diuen "No al Quart Cinturó"

La formació anticapitalista ha fet una crida a la mobilització el proper diumenge 26 de febrer a la manifestació de Sabadell que organitza La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) i ha agraït la lluita que aquest espai ha liderat i sostingut durant els darrers 30 anys. Ho han fet en una roda de premsa conjunta per mostrar el posicionament de les candidatures Crida per Sabadell, Guanyem Cerdanyola, l’Assemblea d’Unitat Popular de Rubí i l’Esquerra Alternativa per Barberà-CUP i les assemblees de la CUP de Terrassa, Sentmenat, Palau Solità i Plegamans, Santa Perpètua de la Mogoda, Sant Cugat, Rubí, Castellar del Vallès i Castellbisbal.

Allà han assegurat que aquest macroprojecte representa “més asfalt” i un “model nociu i caduc” centrat en el transport privat. Jaume Bofill, candidat a l'alcaldia per la CUP a Terrassa denuncia que “ en ple context d’emergència climàtica i energètica, Esquerra Republicana insisteix en valorar propostes que trinxen el territori i que són irresponsables i insostenibles des d’un punt de vista ecològic i social”. Han remarcat que, ignorant l’oposició social que hi ha al territori, en plena negociació de pressupostos Esquerra Republicana hagi accedit a assumir la proposta de país que planteja el PSC. Una maniobra partidista, que “s’ha doblegat a l’agenda del PSC i Junts per Catalunya amb l’únic objectiu de perpetuar-se al poder”. Recorden a la resta de forces polítiques que “el Vallès no és una moneda de canvi entre el Govern i el PSC, el territori no està en venda i no ho tolerarem” i situen aquesta concessió en un escenari més ampli, on el Govern ha donat suport a altres macroprojectes com l’ampliació de l’aeroport, el macrocasino del Hard Rock al Camp de Tarragona o els Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus. 

En aquest sentit, Nani Valero regidora de la Crida per Sabadell ha afirmat “diem No al Quart  Cinturó avui,  i fa  30 anys, perquè diem Sí a les alternatives viables, respectuoses amb el territori i la seva gent”. Dins l’alternativa política que treballen per construir inclouen propostes com el desenvolupament d’una connexió real entre els municipis del Vallès en base al transport públic, un transport públic que exigeixen “ha de ser assequible per la classe treballadora”. Han acabat animant a la gent a assistir a la manifestació convocada a Sabadell aquest diumenge 26 de febrer a les 12 hores. Afirmen que serà només l’organització i la mobilització popular qui podrà aturar la construcció del Quart Cinturó.

 “El Vallès no és una moneda de canvi entre el Govern i el PSC, el territori no està en venda i no ho tolerarem”